Tågaborg

Tågaborg är ett av de mest attraktiva bostadsområdena i Helsingborg. En stadsdel i den nordliga delen, där de äldsta husen är från början av 1900-talet och bebyggelsen består av en blandning av villor och flerbostadshus.

I området finns livsmedelsaffär, skola (Tågaborgsskolan F-9), förskolor, bageri, mindre butiker, frisörer och annat serviceutbud. Tågaborg ligger ovanför landborgen och gränsar i norr till Pålsjö skog med sin naturliga stillhet. Följ löpspår och promenadstråk längs stigar och raviner genom skogen och över landborgspromenaden med vacker utsikt över havet. Pålsjöbäcken ringlar ner till dammen vid Pålsjö kvarn och mitt i skogen ligger anrika Pålsjöpaviljongen med våffelservering.

Från Tågaborg är det promenadavstånd ner till grönområdet Gröningen längs med stranden. Gröningen är vår- och sommartid Helsingborgarnas utomhus-vardagsrum med badbryggor och sandstrand, flera restauranger, grillplatser och lekplatser samt stora härliga gräsytor där man träffas och umgås. Med buss tar det cirka fem minuter ner till centrum.